A családállítások és a tanfolyamok helyszíne:

7625 Pécs, Dr. Majorossy I. utca 36.

(az Iparkamara / Pécsi Kereskedelmi Központ épületében)

Ide kattintva megnézheti térképen is, és itt talál az épületről fényképet.

 

Telefon:
+36 30 / 940 - 6789

(hétfőtől péntekig 09.00 és 10.30 között vagyok elérhető)


E-mail: info@pramana.hu

(az e-maileket naponta egyszer, jellemzően kora reggel nézem át)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Családállító hétvége

 

 

A családfelállítás elméletéről bővebben a "Családállításról..." menüpont alatt olvashat.

A családállítás egy olyan módszer, amellyel az emberek által tudatosan nem érzékelt, csak gátló hatásában megmutatkozó lelki kötés deríthető ki és oldható fel. Mivel ez a feloldás sok esetben generációkon átívelő folyamatok segítségével történik, így akár a családlélek energetikai mezejének "rendberakásáról" is beszélhetünk; gyakorlatilag lélekmező-munkát végzünk.

Milyen konkrét problémák esetén érdemes kipróbálni ezt a módszert? Például, akkor ha:

 • úgy érezzük, hogy valahova, valamilyen rejtélyes módon "elfolyik" az életerőnk, életkedvünk
 • ha minden racionálisan megfogható ok nélkül depressziósak, levertek vagyunk
 • ha visszatérően előáll az életünkben egy bizonyos fajta mintázat, például: mindig ugyanúgy csalódunk, mindig ugyanúgy végződnek a baráti kapcsolataink, a munkahelyeken rendszeresen ugyanabba a problémába ütközünk
 • ha nem működnek az emberi kapcsolataink
 • ha megfoghatatlan hiányérzettel éljük az életünket
 • ha szeretnénk, de képtelenek vagyunk szeretni
 • ha a családban a szeretet ellenére sok fájdalom is jelen van
 • ha nem találjuk a helyünket az életben, és nem tudjuk az okát
 • ha bűnösnek érezzük magunkat annak ellenére, hogy semmit sem követtünk el
 • ha úgy érezzük, hogy semmi értelme az életnek, és nincs kedvünk élni

A fenti példák csak kiragadott lehetőségek azokból az esetekből, amikor a családállítás segíthet a rejtett működések felszínre hozatalával és rendberakásával harmonizálni az életünket. Mivel itt az egyéni sík feletti, kollektív szinten dolgozunk, így ez a módszer nem ütközik más, egyéni pszichoterápiás módszerekkel és akár egy párhuzamosan zajló egyéni terápia közben sem ellenjavallt. Sőt, ennek épp az ellenkezője igaz, mivel a tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy a hagyományos terápiás módszerekkel nem lehet oldani ezeket az ún. transzgenerációs kötéseket, így a családállítás nagyon hatékonyan képes segíteni az egyéni terápiás munkát (amennyiben állításra jelentkezik valaki és aktuálisan gyógyszeres terápián is van, akkor javasolt a terapeuta/pszichiáter kollégával együtt jönni a családállításra).

Ennél a módszernél (ld. a "Családállításról..." menüpontot) a többiek segítségével történik az adott családlélek energiamezejének a megjelenítése, a többiek állnak a saját családunk tagjainak "képviseletében", és rajtuk keresztül mutatkoznak meg a rejtett összefüggések és történik az oldás is, ami maga a megoldás felé vezető lépés. Fentiek miatt az ebben a két napban tapasztaltakra-átéltekre vonatkozóan a csoporttitok tartása kötelező, mivel az itt felszínre kerülő dolgok magánjellegűek is lehetnek. A tapasztalatok szerint, bár előzetesen sokakban félelem van önmagunk feltárásától és a probléma felvállalásától csoportos közegben, a tanfolyamon megszülető, és mindenki által átérzett-átélt energetikai mező jelenléte olyan meghatározó erejű, hogy az előzetes félelmek hamar eloszlanak, mint köd a reggeli napfényben.

Amennyiben úgy dönt, hogy részt kíván venni egy családfelállításon, úgy ide kattintva elolvashat egy kérdőívet, amelynek a segítségével végiggondolhatja és/vagy megkérdezheti a család többi tagjától azokat az információkat, amelyek hasznosak lehetnek a közös munka során (a családállításokon természetesen akkor is boldogulunk majd, amennyiben esetleg valamilyen ok miatt nem gyűjthető információ). Az így összegyűjtött értesüléseket - amennyiben felhasználjuk őket az állítás során - természetesen védi a csoporttitok.

Tágabb perspektívából szemlélve azt a lélekmező-működést, amivel ennél a módszernél dolgozni tudunk, úgy tűnik, hogy bármilyen emberi rendszer és működés megjeleníthető ebben az energiamezőben, nemcsak a családlélek. Ebből kifolyólag - amennyiben erre igény van - nemcsak családrendszeri kötések oldására használhatjuk a lélekmező-munkát, hanem ezen kívül még többféle állításforma is szóba jöhet, melyek a következőek:

 • Belső szereplő-állítás: ekkor az ügyfél egyéni működésében közreható én-részeket (alszemélyiségeket, szerepszemélyiségeket, egyéni belső összetevőket) állítunk fel, miáltal plasztikus képet nyerhetünk a hétköznapi egyéni működés hátterében álló okokról.
 • Iker-állítás: az összegyűlt tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy az emberek legalább 70%-a magzatként úgy indul neki az életnek, hogy meghal mellette egy ikertestvér (és ez megtörténhet akár a terhesség első néhány hetében is, így egyáltalán nem biztos, hogy tudomást szerez erről bárki is). Ez általában egy erős hiányérzetet hagy maga után, mivel ez esetben elveszítjük azt, akivel gyakorlatilag teljes szimbiózisban voltunk addig a pillanatig. Fentiek miatt sok megmagyarázhatatlan hiányérzet hátterében álló okot tudhatunk ezzel az állítási formával feloldani.
 • Betegség-állítás: mivel a betegségeink, testi bajaink a komplex testi-lelki-szellemi létezésünk egyik elemén - a fizikai testünkön - jelennek meg, így amennyiben rá tudhatunk tekinteni a másik két összetevő - lelki-szellemi - területein közreható tényezőkre, az sok esetben gyógyító elmozdulást hozhat létre az addigi betokosodott helyzethez képest.
 • Élethelyzet-állítás: itt az ügyfél életében felmerült döntési szituációt jelenítünk meg objektív tényezőkkel, más emberekkel és választási lehetőségekkel együtt, és így olyan összefüggések mutathatják meg magukat, amelyek hozzájárulhatnak az egyén számára optimális döntés megszületéséhez.
 • Szervezetállítás: ebben az esetben egy munkahelyi környezetet/céget jelenítünk meg képviselők segítségével, és az itt közreható, a hétköznapokban rejtve maradó háttértényezőkre derülhet fény, aminek segítségével aztán optimalizálni lehet az adott munkahely/cég működését.

További néhány praktikus tudnivaló:

 • A családfelállítás két napos, mindkét napon 10.00 - kb.19.00-ig tart (mindenkit kérünk, hogy 3/4 10-ig legyen szíves megérkezni), 20-25 perces szünetekkel  (ezért célszerű lehet valamilyen szendvicset, vagy kész ételt hozni ebédre).
 • Résztvevőnek (tehát, amennyiben valaki állítást kér) jelentkezni csak mindkét napos jelenlét esetén lehetséges, mivel mindenki a többiek segítségével állítja fel a saját családját, és ez esetben a részvételi díj 17.000 Ft.
 • Segítő nézőknek (tehát, aki részt vesz mások állításában, de maga nem állít) 4.000 Ft. a részvételi díj 2 napra, és 2.000, ha 1 napra jönnek; a tapasztalatok alapján teljesebb élményt ad ugyan a kétnapos részvétel, de nézőként nem kötelező ott lenni mind a két napon. "Ivararány-javítóknak" (vagyis férfi segítőknek) 2.000 Ft. a részvételi díj akár 1 napra, akár 2 napra jönnek. A fenti árak a pécsi állításokra vonatkoznak, más helyeken tartandó állítások esetében a szervezőnél lehet érdeklődni az árak felől.
 • Aki esetleg nézőként csak egy napra szeretne jönni és korábban nem vett még részt családállításon, annak első alkalommal mindenképpen a szombati részvétel a javasolt az ekkor elhangzó bevezető miatt. Az egynapos (akár szombati, akár vasárnapi) résztvevői létszám behatárolt, és az aktuálisan szabad helyek száma az esetleges lemondások miatt az utolsó pillanatban is változhat. Aki korábban vett már részt állításon, az később jöhet már 1 napra csak vasárnap is.
 • Ha valamelyik soron következő családállító-hétvége állítói létszáma már betelt, akkor lehetőség van jelentkezni várólistára. Az ide feliratkozottak úgy vesznek részt a hétvégén, hogy a szombati jelenlétüket követően estére derül ki számukra, hogy vasárnap beférnek-e, vagy sem; ez részben attól függ, hogy adódott-e - akár az utolsó pillanatban is - lemondás (pl. hirtelen betegség miatt), részben pedig attól, hogy hány fix állító maradt vasárnapra (mert az egyes állítások hossza teljesen változó lehet). Amennyiben valaki végül nem tudna bekerülni várólistáról, akkor természetesen nézői részvételi díjat fizet csak.
 • A még szabad állítói, nézői és várólistás helyek aktuális állását itt lehet megtekinteni. A részvételi szándékát kérem, hogy mindenki saját maga jelezze e-mailen / telefonon (vagy akár személyesen egy korábbi családállítási hétvégén), akárcsak az esetleges, bármilyen akadályoztatás miatti lemondását is.
 • Mindkét napra érvényes, hogy az állítások befejezése előtt elmenni nem lehetséges, mivel ez megbontaná a csoport-energia egységét (és ugyanezért kéretik reggel is pontosan érkezni).
 • Alkoholos, vagy kábítószeres befolyásoltság részvételt kizáró tényező.

Helyszín: Pécs, Dr. Majorossy I. u. 36. (ld. még a mellékelt térképet a "Kapcsolat" menüpont alatt).

Báder György weboldala. 2008. Cégmester PHP engine.