Pramána

Önismeret • pszichológia • asztrológia • családállítás • életvezetés

Lélekút-tanoda, családállítás, asztrológia iskola • Báder György pszichológus, asztrológus, tanár, családfelállító

Információk, események

 

Asztrológia - tanfolyam

A Pramána Asztrológia Iskola következő tanfolyama 2024. IX. 05-én, csütörtökön indul. Bővebb információk itt találhatóak.

 

Családállító hétvégék

Kérek minden leendő résztvevőt, hogy tanulmányozza át figyelmesen a gyakorlati útmutatót.

Az állítói és nézői helyeket a hívások/e-mailek beérkezési sorrendjében töltöm föl.

Az állításokat mindig szombat-vasárnap tartjuk, mindkét napon 10.00-tól kb. 19 óráig.

A soron következő állítási hétvége: 2024. IV. 27 - 28. A további dátumok listája itt található.

 

Egyéni alkalmak

Új egyéni ügyfelek fogadása szabad kapacitás hiányában 2019-től kezdve sajnálatos módon megszűnt.

A családállítások helyszíne:

7625 Pécs, Dr. Majorossy I. utca 36.

(az Iparkamara / Pécsi Kereskedelmi Központ épületében)

Ide kattintva megnézheti térképen is, és itt talál az épületről fényképet.

 

Telefon:
+36 30 / 940 - 6789

(hétfőtől péntekig 09.00 és 10.30 között vagyok elérhető)

 

E-mail: info@pramana.hu

(az esetek többségében 1 napon belül válaszolok az e-mailekre)

Belső szereplők


A Tüzes Harcos (Kos)


„Jöttem, láttam, győztem.” „Én áttörök.”


Működés: „Én vagyok a mesék hős lovagja. Képességeim teljében vagyok, nem riadok vissza semmitől, és nem másra figyelek, hanem azt valósítom meg, amit én akarok. Nem ismerek lehetetlent, igyekszem mindig az élen lenni, és bebizonyítani, hogy nekem van igazam. Szeretem az egyszerű, egyenes dolgokat és embereket. Inkább megyek fejjel a falnak, mintsem, hogy legyőzzenek. A tett halála az okoskodás, többet ér cselekedni, mint fontolgatni. Aki mer, az nyer! Szeretek új területeket, és új embereket meghódítani.”

Jellemzők: Aktív, kezdeményező, türelmetlen, nyílt, egyenes, dühös, fejjel megy a falnak, hódító, vezető típus, kalandvágyó, nála az akarat dominál, nem tud veszíteni, erőszakos, tapintatlan, őszinte, lovagias, meggondolatlan, rámenős, kalandvágyó, önző, mindig tele van energiával, robbanékony, merész, nyitott, csak rövidtávra tervez.



Az Életélvező Szépség (Bika)


„Ti csak siessetek, én élvezem, amim van.” „Én birtoklok.”


Működés: „A tavasz jövevénye vagyok, aki élvezi az életet, és mindennek örülök, ami szép, mint például a Természet. A megszokott társaság nyújtotta biztonság fontos számomra. Nagyon félek a bizonytalanságtól, így nem engedek el semmit, amit egyszer megszereztem. Azért gyűjtök, hogy ne érjenek meglepetések, stabilitásra van szükségem. Nem szeretem a váratlan dolgokat, és a kockázatot. Időre van szükségem, hogy reagálni tudjak. Birtokolni jó dolog, mert boldoggá teszi az embert. A fizikai testtel, és az anyaggal, matériával végzett munka hatalmas öröm forrása számomra.”

Jellemzők: A fizikai valósághoz erősen kötődő, birtokló, szeret jókat enni-inni, csökönyös, makacs, anyagi értékekkel veszi körül magát, természetszerető, a nyugodt tempót szereti, gyakorlatias, türelmes, lomha, megfontolt, földhözragadt, nehezen indul be, de kitartó; falánk, jóindulatú, teherbíró, nem szereti a meglepetéseket, kedélyes, hűséges, érzéki.



A Semleges Közvetítő (Ikrek)


„Hiszem, ha látom.” „Információt adok-veszek.”


Működés: „Két különböző ember él bennem, akik mindig vitáznak, így nehéz döntenem. De a kíváncsiságom mindig előrevisz, és mindent meg akarok ismerni, legyen az friss hír, idegen ember, vagy új érzéki tapasztalat. A nagy rohanásban sok mindenbe belekapok, de rengeteg dolgot nem fejezek be. Az emberi kapcsolatok nagyon fontosak, de az egyes emberekkel való kapcsolataim mégsem stabilak. Legijesztőbb számomra a csend, és az, ha mozgásképtelen vagyok. Lényeges, hogy tudomásom legyen mindenről, és ezt megoszthassam másokkal. Nem szeretem a merev és nehézkes embereket, illetve a kötött helyzeteket.”

Jellemzők: Mozgékony, minden érdekli, de nem mélyed el a dolgokban; sok ismerőse van, kíváncsi, megbízhatatlan, mindig jár az agya, nehezen dönt, szétszórt, jó társalgó, felületes, kapkod, szeret könyveket venni, de sokat nem olvas végig; folyton izeg-mozog, jön-megy; mindennek látja a másik oldalát is, csapongó, szeret beszélgetni, lódító, könnyed, illékony.



A Gondoskodó Anya (Rák)


„Mindenhol jó, de legjobb otthon.” „A gyermeki szeretet szent dolog.”


Működés: „Ha másképp nem, hát legalább lélekben ahhoz a családhoz tartozom, ahol megszülettem. Apám és anyám Isten és Istennő a szememben, akkor is, ha a viselkedésük nem (volt) ilyen. Ha valamit nem sikerült megélnem gyerekkorban, az arra késztet, hogy megvalósítsam a saját családomban. Ha kell, feláldozom magam, hogy összetartsam a családot, és magam körül tudhassam a szeretteimet. Mindent elkövetek, hogy úgy irányítsam a sorsukat, hogy boldogok legyenek, mivel tudom, hogyan lehetnek azok. A világ rideg, és érzéketlen, ezért kell egy meleg fészek, ahol nem bántjuk egymást.”

Jellemzők: Érzékeny, vagy túlérzékeny; családcentrikus, úgy éri el a céljait, hogy bármikor kész meghátrálni; gyerekszerető, sértődékeny, mély érzésű, hangulatember, passzív, sokat gondol a múltra, intuitív, nosztalgiázó, aggódó, empatikus, házias, érzelmes, gondoskodó, vagy túlgondoskodó; befogadó, szeszélyes, duzzogó, könnyen elérzékenyül.



Az Uralkodó Atya (Oroszlán)


„Úgy lesz, ahogy akarom.” „Én uralkodom.”


Működés: „Mindenkinek kötelessége észrevenni, és megbecsülni, hiszen ilyen kreativitással, kisugárzással, energiával senki sem rendelkezik. Mindenki csodál, ha megnyilvánulok, de nem mindenhol vagyok erre hajlandó: arra érdemtelenek elé nem szórok gyöngyöt… Ha pihenek, az arról szól, hogy erőt gyűjtök egy újabb megnyilvánuláshoz, nem pedig a lustaságról. Elvárom a tiszteletet, és soha nem szeretnék megszégyenülni, ezért nem is adok rá okot. Méltányos, és bőkezű vagyok, ha elismerik a különlegességemet. Nem szeretem, amikor mások szava dönt egy adott helyzetben. Szeretem, ha pompa, és luxus vesz körül.”

Jellemzők: Méltóságteljes, tekintélyt parancsoló, autokratikus, határozott, egocentrikus, magabiztos, igazságos, hatásvadász, büszke, szívélyes, elbizakodott, nagyra tartja magát, hatalomvágyó, sugárzó energiájú, hiú, mindig a figyelem középpontjában van, vagy akar lenni; önérzetes, beképzelt, nagyvonalú, kiskirály, vagy primadonna; igényes, lendületteli.



A Szolgálatkész Rendre vágyó (Szűz)


„Megértem, és rendbe rakom.” „Jobb félni, mint megijedni.”


Működés: „Nem értem, hogy tudnak mások ilyen iszonyú zűrzavarban élni! Biztonságot ad számomra, hogy naprakészen tudom, mim hol van, így ezt várom el másoktól is. Harcolok a rendért, mert sokszor elborít a rendetlenség. A pontosság nagy erényem, nem úgy, mint a többi embernek. Ha tehetném, egész életemben iskolába járnék. Szeretem a kiszámítható dolgokat, és mivel az érzelmi megnyilvánulások nem azok, így ezekkel nem tudok mit kezdeni. Sokszor nem érzem magam elég felkészültnek, vagy alkalmasnak, és ez feszültséget kelt bennem. Ki nem állhatom a tisztátalanságot, és a testiséget is sokszor ilyennek érzem.”

Jellemzők: Precíz, pedáns, tiszta, racionális alkat, szőrszálhasogató, egészség-, rend-, és tisztaságmániás; háttérbe húzódó, meg akar felelni mások elvárásainak, nem érzi magát elég felkészültnek, szerény, kicsinyes, becsületes, megbízható, a káosz ellen harcol, önemésztő, kritizáló, elvész a részletekben, rendszerező, szorongó, szereti a könyveket, a tudományt.



A Mérlegelő Partner (Mérleg)


„Ha mindenkivel jóban vagyok, akkor elérhetem, amit szeretnék.”


Működés: „Egyedül érzem magam, jöjjön valaki, aki segít rajtam. Nem jó egyedül lenni, de harcolni sem jó, ki nem állhatom a konfliktust, a vitát. Fontos, hogy mások harmonikusnak lássanak, így az ennek ellentmondó dolgokat elrejtem, hallgatok róluk. Jó lenne egy partner, aki ugyanúgy mindig mindennel elégedett, mint én, és így tökéletes harmóniában élhetnénk. Gyakran nem tudom, mit is akarjak azok közül, amikre vágyom, és bár félő, hogy addig latolgatok, míg elmúlik az élet, de nem számít, mert ha tehetem, bohém módon belevetem magam az életbe. A romantikus körülmények segítenek ráhangolódni a testi kapcsolatra.”

Jellemzők: Harmóniára törekvő, nem tud egyedül élni, fontos számára a kiegyensúlyozottság, döntésképtelen, hiú, szereti a kényelmet, és a szépet; költekező, kerüli a vitákat, tapintatos, kompromisszumkész, vagy megalkuvó; bájos, egyensúly megteremtésére törekvő, de erősen kibillenhet ebből; diplomatikus, művészi, halogató, lusta, békéltető, idealizáló.



Az Intenzív Átalakító (Skorpió)


„Egy életem, egy halálom, mindenáron…” „Keményen kézben tartom…”


Működés: „Félek a haláltól, és le akarom győzni a félelmeimet, csak nehogy más is rájöjjön erre, még gyöngének gondolna. Nem mások, hanem én vagyok önmagam számára a legnagyobb veszélyforrás, időnként belehalok a helyzetekbe, de aztán kialszom magam, újjászületek, és kezdődik minden elölről. Nem könnyen nyílok meg, de akit egyszer beavattam az érzelmeimbe, amellett a végsőkig kitartok. A szexualitás az egyik legfontosabb dolog az életben, és én hajlamos vagyok végletesen kiélni azt, vagy teljesen mellőzni. Veszélyes ellenség vagyok, ha kiássák ellenem a csatabárdot. Nem félek belenyúlni a fájó pontokba a változás érdekében. Minden vonz, ami tiltott, és ami tabu. Lényeg a lényeg!”

Jellemzők: Intenzív, végletesen erős érzelmek, kisajátító, vesébe látó, szuggesztív ereje van, korrektségre törekvő, gyűlölködő, bosszúálló, rejtelmes, szívós, kiszagolja a titkokat, féltékeny, másokat és önmagát is túlhajszoló, csábító, fanatikus, megbízható, soha nem adja föl, feketén-fehéren lát, a dolgok mélyére hatoló, titkolózó, függőséget teremtő, túlérzékeny.



A Bölcselkedő Tanító (Nyilas)


„Én hiszek.” „Határ a csillagos ég.”


Működés: „Amiben én hiszek, az mindenkinek jó lenne, és én is feltétlenül jó vagyok. Én tudom, hogy merre kell menni, higgyetek bennem, és gyertek utánam. Habár szellemi ember vagyok, a testiség is fontos számomra. Egyre szélesebb perspektívából szemlélve értem meg a világot, és az embereket. Szeretek új tájakat, új horizontokat felkutatni. Hiszek az élet értelmében. Szívesen magyarázom el bárkinek, amit nem ért, és segítek neki, hogy rájöjjön, mit kell tennie. A legfontosabb a világon az igazság, és én tudom, hogy mi az. Ha neked más a véleményed, be fogom bizonyítani, hogy az én látásmódom helyes, és feddhetetlen.”

Jellemzők: Nagy távlatokban gondolkodik, toleráns, emberszerető, nem szeret a részletekkel bíbelődni, papoló, joviális, hiszékeny, tudálékos, nagyvonalú, csak a dolgok pozitív oldalát látja, ezért rászedhető; erkölcsös, hamar ellobban a lelkesedése, optimista, vagy túlságosan is az, így elbukik; bizalomkeltő, "ő jobban tudja", misszionárius alkat, könnyen lelkesít másokat.



A Szigorú Törvény Őre (Bak)


„Felelősség, rend, fegyelem, idő, mérték, teljesítmény.”


Működés: „Aki tudja a célt, az tudja, merre kell menni. Mindig elérem a célomat, ha kell kedvességgel, ha kell, küzdelemmel, akár kíméletlenül is. Akinél az információ, annál a hatalom. Én felelős vagyok magamért, és másokért, ezért elhatároztam, hogy rendet teremtek. Nem elég törvényt hozni, azt be is kell tartani, és én be is tartatom, mivel tudom, hogyan kell. Általában rendíthetetlen vagyok: nem hajlok, hanem török. Fokozatosan, lépésről-lépésre haladva alkalmassá teszem magam a feladataim elvégzésére. Gond nélkül kézben tartom a vágyaimat, és uralom őket. Az élet olyan, mint egy kőbánya: mindenki egyedül, magáért.”

Jellemzők: Fegyelmezett, érzelemmentes, koncentrált, megfontolt, pesszimista, megbízható, precíz, mindenre felkészül, és mindent megtervez, mielőtt cselekszik; szigorú, számára fő a kötelesség, a stabilitás, a kiszámíthatóság; merev, felelősségteljes, munkamániás, érzéketlen, szívós, rugalmatlan, céltudatos, karrierista, előrelátó, tekintélyelvű, hagyománytisztelő.



A Szabadságvágyó Forradalmár (Vízöntő)


„Szabadság, egyenlőség, testvériség.” „Különleges vagyok.”


Működés: „Én tudom, mi a szabadság, így, bár szívesen barátkozom, de csak akkor, és addig, ameddig a kedvem tartja. Az egyéniség, és az individualitás szent dolog számomra. A szexben szeretem a különleges és extrém dolgokat. Az igazságtalanság ellen lázadok. Ha nem tetszik a közeg, kimenekülök belőle, egy olyan helyre, ahol nyugodtan elmélkedhetek. Képes vagyok felülemelkedni azokon a hétköznapi problémákon, amikbe a legtöbben bele vannak bonyolódva. A rendkívüli ötleteim arra jók, hogy minél inkább szellemi erőfeszítéssel érjem el azt, amit szeretnék. Ha van kedvetek, tartsatok velem, és találjunk ki egy új világrendet!”

Jellemzők: Öntörvényű, emberbarát, demokratikus, kiszámíthatatlan, kreatív, intuitív, eredeti, dogmatikus, idealista, türelmetlen, mindig az kell, ami nincs; korlátozhatatlan, nyitott, különcködő, rendszerlátó, megközelíthetetlen, segítőkész, szociálisan érzékeny, menekül a kötöttségek elől, újító szellemű, fantaszta felhőjáró, kilép az ígéreteiből, bölcs bolond.



A Misztikus Angyal (Halak)


„Eggyéválok mindennel.” „Köszönöm, hogy segíthetek.”


Működés: „Tudjátok, milyen érzés lebegni evilág, és túlvilág között? Borzasztó! Ez a földi élet tele van szenvedéssel, és én olyan érzékeny vagyok, hogy sokszor keménnyé, és hideggé válok emiatt. Segítek az embereknek, mert így talán a nehézségeket is könnyebb elviselni, de nekem ki segít? Jó lenne feloldódni valamiben, eggyéválni valakivel, de valahogy rosszul van összerakva ez a világ, mert amit én keresek, az nincs sehol. Nagyon sokszor elvágyódom, mert úgy hiányzik egy érzés. Nemcsak átérzem mások érzéseit, hanem én magam is azt érzem, amit ők. Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan. Rábízom magam az élet folyamára.”

Jellemzők: Együttérző, idealizáló, menekül a valóságtól, befolyásolható, önfeláldozó, vagy önfeladó; segítőkész, erélytelen, finom érzésű, szétfolyó, misztikus érzelemvilágú, kaotikus, erőteljesen hullámzó érzelmek jellemzik, intuitív, idomuló, nagyon mély hite van, zavaros, a test börtönében él, művészi, nincs határozott identitása, nagyon szeretné, hogy szeressék.

 

Információk, események

 

Asztrológia - tanfolyam

A Pramána Asztrológia Iskola következő tanfolyama 2024. IX. 05-én, csütörtökön indul. Bővebb információk itt találhatóak.

 

Családállító hétvégék

Kérek minden leendő résztvevőt, hogy tanulmányozza át figyelmesen a gyakorlati útmutatót.

Az állítói és nézői helyeket a hívások/e-mailek beérkezési sorrendjében töltöm föl.

Az állításokat mindig szombat-vasárnap tartjuk, mindkét napon 10.00-tól kb. 19 óráig.

A soron következő állítási hétvége: 2024. IV. 27 - 28. A további dátumok listája itt található.

 

Egyéni alkalmak

Új egyéni ügyfelek fogadása szabad kapacitás hiányában 2019-től kezdve sajnálatos módon megszűnt.

A családállítások helyszíne:

7625 Pécs, Dr. Majorossy I. utca 36.

(az Iparkamara / Pécsi Kereskedelmi Központ épületében)

Ide kattintva megnézheti térképen is, és itt talál az épületről fényképet.

 

Telefon:
+36 30 / 940 - 6789

(hétfőtől péntekig 09.00 és 10.30 között vagyok elérhető)

 

E-mail: info@pramana.hu

(az esetek többségében 1 napon belül válaszolok az e-mailekre)